Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
Temps nevera
|
1h 30’
2/3 hores
|
Cost per ració
|
3€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: uns 800/900 grams de peix sense espines, 2
cebes grans (millor tendres), 5 patates mitjanes, oli d’oliva, un parell de
dents d’all, el suc de mitja llimona, orenga fresca, espècies com la harissa o
pebre vermell picant..., sal, pebre negre, ...
1) Tallem
el peix a daus grans i el salpebrem, el reguem amb el suc de la llimona, posem
unes làmines d’all a sobre, orenga fresca en branquetes, la harissa o espècie
picant, (també serveix el pebrot vermell picant), oli d’oliva i el desem a la
nevera unes hores tapat amb un film.
2) Rentar
bé les patates (les servirem amb la pell), tallar-les a rodanxes d’un dit de
gruix. Tallar les cebes a làmines.
3) Posem
a coure en aigua amb sal les patates durant uns cinc minuts, hi afegim la ceba
i deixem coure uns deu minuts més
4) Apartem
del foc, escorrem i apartem
5) Posem
el forn a escalfar a uns 170 graus. Daurem en una planxa el peix, foc fort i
volta i volta que el marqui
6) En
una safata gran per anar al forn pintem la base amb oli d’oliva, hi posem les
patates i les cebes i al damunt el peix. Hi aboquem una mica de cava o vi blanc
i al forn durant uns deu minuts. Deixem reposar uns minuts més i servim a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!