Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1,30h.
|
Cost per ració
|
0,50 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 1,5kg de pastanagues, mitja tassa de
pinyons, el suc de 4 taronges, mitja culleradeta de comí, oli d’oliva
i les següents espècies: sal, nou moscada, caiena mòlta (de cadascuna mitja culleradeta de cafè), I per altra banda per al final: unes fulles d'alfàbrega fresca i unes de menta fresca,
1) Posar
el forn a escalfar a 200 graus
2) Netejar
i tallar les pastanagues a trossets allargats. Posar-les totes en una safata d’anar
al forn i regar-les amb oli.
3) Les
coem durant 30 minuts a 200 graus, a mitja cocció les girem.
4) Mentre
es couen posem en un cassó el suc de les taronges, el comí, la nou, la caiena i
ho coem a foc lent fins que redueixi.
5) Quan ha passat ja la mitja hora de cocció, traiem
les pastanagues del forn i les reguem amb la reducció. I tornem a posar la
safata al forn. Ara courem a temperatura una mica més baixa, a uns 180 graus. I ho coem mitja hora més. I també aquest cop tornarem a girar-les a mitja cocció.
Els últims 5 minuts tornem a treure la safata i afegim els pinyons que haurem saltejat prèviament uns minuts en una paella amb un rajolí d'oli.
6) Traiem
la safata , salpebrem al gust. Hi aboquem, la menta i l’alfàbrega ben picades i
servim.
Pot servir d’entrant o d’acompanyament
a una carn o un peix.
Mmmmm, que bo! Gràcies!
ResponEliminaMmmmm, que bo! Gràcies!
ResponElimina