divendres, 16 d’octubre de 2015

pastís de pastanaga i nous



Dificultat
Mitjana
Temps preparació
30 '
Temps de cocció
1h
Cost per ració
0,8 €

Ingredients per unes 4/5 persones:  125 grams de nous pelades,  175 grams de pastanaga ratllada, 175 grams de sucre,  250 grams de farina, 1 sobre de llevat, 150 ml. d'oli  (millor de girasol però si no d'oliva suau), 150 ml. de crema de llet, 3 ous sencers i el rovell d'un altre, vainilla, canyella mòlta i sal.


1)     Posem el forn a escalfar (a uns 160 graus)
2)    Separem clares i rovells Desem les clares amb un polsim de sal a la nevera.
3)    Barregem en un bol gros, els rovells, el sucre, a crema de llet, l’oli, una mica de vainilla, una mica de canyella, la pastanaga ratllada i les nous ben trinxades. Muntem les clares a punt de neu.
4)    Afegim les clares remenant amb compte amb la ma neta. A sobre hi tamisem la farina i el llevat sense parar de remenar amb la mà. També ho podem fer just al revés, primer tamisar la farina i llevat i remenar i per últim afegir les clares muntades amb molt de compte. De totes les maneres surt bé.
5)    Posem paper de forn o bé untat amb oli un motlle per anar al forn.
6)    El posem al forn preescalfat a 160 graus i el deixem una hora aproximadament. Comprovem si està cuit punxant amb una agulla o punxó al centre (si surt net, ja està). Mirar de no obrir el forn mentre dura la cocció per no fer desinflar el pastís.
7)    Deixar-lo refredar i desemmotllar. Podem espolsar sumo cre de llustre per sobre.



Bon profit!




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!