Els
muffins són una massa mesclada d'origen anglès i on es barregen per separat els
ingredients secs dels humits. Després s'ajunten tots dos i es treballen una mica.
Poden ser dolços o salats. No van farcits ni es decoren al contrari que els
cupcakes. Poden portar trossos de fruita, xocolata, fruits secs. Són molt fàcils
de fer i admeten moltes combinacions. Sempre podem improvisar substituint per
exemple una crema per un suc de fruita o una farina de blat per un altre tipus
de farina o cacau.
Els d'avui són fets amb un puré de poma que li aporten una textura molt suau i amb el nabiu és una sensació genial! Podeu posar-hi altres fruits del bosc: gerds, maduixes, ...
Ingredients (per unes 16/18 muffins grans): 2
gots de farina, 1 culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta,
1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 2 ous, 3/4
de got de sucre morè, mig got de puré de poma (la fem amb 2 pomes), 125 grams
de mantega fosa, mig got de crema agria (la faig amb 125 ml. de nata líquida i
el suc de mitja llimona), 1 culleradeta de vainilla i nabius frescos (mig got
aproximadament)
les
proporcions són aquestes: una culleradeta equival a 5 grams, 1 got a uns 250
grams.
1.
Fem el puré de poma.
Pelem i tallem a daus molt petits 2 pomes. Les posem en un cassó al foc amb una
mica d'aigua i una mica de sucre. Ho fem coure durant uns 10 minuts. Ho
escorrem i aixafem bé amb una forquilla. Reservem.
2. Posem
la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones). I fem la crema àgria:
barregem en una tassa uns 125 ml. de nata líquida amb el suc de mitja llimona i
remenem, es tornarà una mica espessa.
3. Barregem
tots els ingredients "secs" en un bol (farina, llevat, canyella, ...)
i en un altre els ous amb el sucre, hi afegim la crema, el puré de poma i la
mantega fosa i remenem.
4. Afegim
els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin
formant una massa.
5. Aboquem
a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes.
6. Hi
afegim un a un els nabius fent que s'enfonsin dins la massa. Jo en poso un
parell o tres per cada muffin.
7. I
ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts
podem gratinar.
|
ingredients |
|
fem el puré de poma |
|
ho escorrem bé |
|
i aixafem |
|
aquí tenim els ingredients |
|
primer sempre els ous amb el sucre |
|
afegim la crema, el puré i la mantega |
|
i ara anem a barrejar els secs... |
|
preparem els motlles |
|
omplim tres quartes parts |
|
i afegim els nabius |
|
han quedat perfectes |
Buenisimos!! Doy fe ;)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Silvia! Ets un sol!
Elimina