Una mousse de maduixes molt fàcil de fer. La textura i els sabors de la maduixa en mousse amb la maduixa fresca i la nata acabada de muntar .... i unes postres amb molt bona presentació.
Ingredients per a la mousse : 250 grams de maduixes, 150 grams de formatge mascarpone, 30 grams de sucre i 2 fulles de gelatina.
Amb aquestes quantitats a mi em van sortir unes 6 copes.
Per acompanyar podem muntar nata (amb uns 200 grams de nata per muntar i 2 cullerades de sucre glacé) o bé fer una salsa amb maduixa i taronja (el suc de mitja taronja, 1 cullerada de sucre i uns 50/60 grams de maduixes). Jo vaig jugar amb el color rosa de la maduixa i el blanc de la nata-
1) Primer de tot posarem a hidratar les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda (almenys uns 10’). Mentre netegem les maduixes, les tallem i les passem pel turmix.
2) Afegim el formatge mascarpone i anem remenant fins aconseguir que quedi tot ben mesclat.
3) Escorrem la gelatina i seguidament la posem en aigua bullint fins que es dissolgui ( 3 o 4 cullerades d’aigua en un cassó)
4) Afegim la gelatina a la mousse
5) Muntem les copes (o també gots) individuals i omplim amb més de la meitat amb la mousse. Ho reservem a la nevera
6) Si optem per la nata muntada, muntem la nata i acabem d’omplir les copes amb una broca arrissada dins una màniga pastissera perquè quedi ben bonic. Podeu veure com donar-li més cos i consistència a la nata en aquest post: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2015/02/nata-muntar-i-guarnir.html?m=1
Si optem per la salsa el que farem és passar les maduixes pel turmix, ho colem i afegim el suc de la taronja i el sucre. Tot això ho coem en un cassó durant una estoneta fins que quedi espès i fem refredar. Ho servirem en un bol perquè cadascú s’hi aboqui la salsa al gust.
Podem decorar amb una làmina de maduixa per sobre.
 |
ingredients per la mousse |
 |
hidratem la gelatina |
 |
triturem les maduixes |
 |
hi afegim el sucre |
 |
i el mascarpone |
 |
escorrem la gelatina |
 |
i la coem en un parell de cullerades d'aigua bullint |
 |
afegim la gelatina aprox. a uns 36 graus |
 |
omplim els gots o les copes |
 |
i ara a muntar la nata |
 |
hidratem la gelatina (farem el mateix que abans) |
 |
muntem la nata, cap al final hi afefgim la gelatina i en acabat el sucre |
 |
una mànega pastissera i a la nevera uns minuts |
 |
omplim |
 |
i decorem |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!