dijous, 12 de març de 2015

fideus a la cassola






Els fideus a la cassola de tota la vida, fets amb un bon sofregit i brou i acompanyat de carns. La clau, afegir una bona picada cap al final de la cocció.



Ingredients (per unes 5/6 persones): 500 grams de fideus gruixuts, unes costelles de porc a daus, un parell de salsitxes, un litre i mig de brou (o més), ceba, un pebrot verd, all, tomàquet triturat natural, mig got de vi negre, pebre negre, sal i oli d’oliva i per la picada: un grapadet d’ametlles, julivert, una dent d’all.

1) Preparar la carn, tallar-la petita a daus o trossets.
2) Fer un sofregit en una cassola posant oli d’oliva, unes dents d’all per aromatitzar (que després retirarem), ceba talladeta, un pebrot verd i la carn i per últim el tomàquet triturat. Salpebrar al gust. Coure uns 10 minuts i afegir el mig got de vi (jo hi poso vi negre però hi ha que prefereixen vi blanc, això va a gustos).
3) Afegir el brou calent (i tenir-ne preparat per afegir-ne). Si no en tenim podem afegir aigua. I quan bulli ...
4) Abocar els fideus, remenar i coure els minuts que diu la bossa al dente. Habitualment són uns 8/9 minuts. Anar mirant el nivell d’aigua i si els volem sucosos o més secs ja depèn de nosaltres.
5) Piquem les ametlles, el julivert, l’all i afegim una mica de suc per aigualir. La picada pot ser també amb pinyons, amb una presa de xocolata negra.... Quan faltin 4 o 5 minuts hi aboquem la picada, remenem.
6) Parem el foc i deixem reposar tapat una estona. Servim calent.

Bon profit



els ingredients

aromatitzem l'oli amb uns alls que després retirem

tallem  la ceba

sofregim la ceba


i hi afegim el pebrot verd

les carns a daus

les sofregim i ...

afegim el tomàquet natural ratllat


salpebrem

i un gotet de vi negre 

fem una picada amb all, ametlles i julivert (i el que vulguem)

afegim el brou 


diluim la picada perquè es barregi millor

tirem els fideus gruixuts

i la picada els últims minuts de cocció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!