Menú

16 de gen. 2015

trinxat de col i cansalada

Un bon plat d'hivern ben gustós i fàcil de fer


Ingredients (per unes 5 persones) : 1 col, cansalada fresca (uns quants talls), 1 botifarra negra (jo avui no n'he posat),  unes 4 patates mitjanes (uns 300 grams) (o la podem substituir per uns 300 grams de mongeta seca cuita), 4 dents d’all, oli d’oliva, sal i pebre.

1)     Netegem bé la col fulla per fulla. Tallem la col a trossos (i la patata) i ho coem amb aigua bullint uns 35 minuts o fins que quedi ben tou tot.
2)    Tallem a làmines els alls i els saltegem en oli calent en una paella. Els apartem. Tallem la cansalada a daus, la saltegem en una paella fins que quedi ben rossa i cruixent. La reservem en un plat.
3)    A la mateixa paella hi fregim la botifarra negra tallada a trossets uns minuts, hi afegim alls i aboquem la col i la patata prèviament escorregudes i aixafades amb una forquilla. Ho barregem tot bé i ho deixem enrossir. Ha de quedar tot ben barrejat i amb una textura com d’un puré sense acabar.
4)    A últim moment, abans de tancar el foc hi afegim la cansalada cruixent per sobre.
5)    Servim a taula.

els ingredients

netegem bé la col



pelem i tallem les patates

coem la col i les patates


aromatitzem l'oli amb l'all i l'apartem

fregim la cansalada a trossets petits

escorrem les verdures

i les xafem amb una forquilla

aboquem a la cassola i fregim una estoneta

fregim uns talls de cansalada



i servim a taula ben calent


1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!