Un entrant que agrada a tothom, senzill de fer. Es pot servir fred o calent.
Els ceps deshidratats els pots tenir desats a casa tot l'any .
A més no aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Nutricionalment estan dins els grup de verdures i hortalisses. I són una de les poques fonts no marines de iode, beneficiós per a la tiroides.
Ingredients (surten unes 25 croquetes mitjanes): 50 grams de ceps secs, 1 ceba, mig porro, 1 ou, mig litre de llet, 3 cullerades de farina, pa ratllat (uns 200/250 grams)
Els ceps deshidratats els pots tenir desats a casa tot l'any .
A més no aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Nutricionalment estan dins els grup de verdures i hortalisses. I són una de les poques fonts no marines de iode, beneficiós per a la tiroides.
Ingredients (surten unes 25 croquetes mitjanes): 50 grams de ceps secs, 1 ceba, mig porro, 1 ou, mig litre de llet, 3 cullerades de farina, pa ratllat (uns 200/250 grams)
- Primer
de tot hidratarem els ceps secs, com? En comptes d’aigua, amb llet. En un
pot amb la llet hi afegim els secs i ho posem a escalfar i abans que bulli
retirem el pot del foc i deixem els ceps una bona estona.
- Mentre,
aprofitem per fer la resta de la massa. Netegem bé el porro. Tallem el
porro i la ceba ben petits.
- En
una paella amb oli d’oliva fregim el porro i la ceba fins que estiguin
fets (transparents, tous). Salem al gust
- Traiem
els ceps i escorrem i reservem la llet per després, els tallem més petits
i els afegim a la paella, salpebrem.
- Hi
afegim la farina i remenem bé, deixem un minut perquè es cogui la farina i
afegim la llet. No l'afegiu tota doncs ens interessa obtenir una massa espessa. Ara hi posem nou
moscada.
- Anem
coent aquesta massa fins que quedi amb una bona textura per poder fer les
croquetes . Cal que sigui prou espessa per poder-la treballar. Quan arribi
al punt d’espessor, aturem el foc i deixem refredar. Jo l'he deixat tota una nit a la nevera tapada amb film transparent. L'endemà a l'hora de fer les croquetes vaig trobar que la massa no era prou sòlida i vaig afegir pa ratllat per donar-li consistència. Això ja ho deixo a la teva decisió, igual que el tamany de les croquetes.
- Fem
les croquetes amb les mans (va molt bé treballar amb les mans humitejades)
i les arrebossem primer amb ou batut i després amb pa ratllat. En aquest
punt si volem les podem congelar. Es posen en un taper una al costat de l'altra i tapem bé, datem i al congelador on s'hi poden estar setmanes o mesos.
- Les fregim amb oli d’oliva ben calent. I servim calentes o bé tèbies.
i aquí les tenim, a punt per fregir. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!