Amb l'arribada del fred, unes postres contundents !
El mascarpone és un formatge cremós que combina molt bé amb la xocolata. Aquestes postres porten molt poca feina i són molt fàcils de fer.
Ingredients (unes 6 copes): 210 grams de xocolata negra de
cobertura (en rajola o boletes), uns 60 grams de mantega, 250 grams de formatge
mascarpone (una tarrina), 60 grams de sucre glacé, 120 ml. de llet i 110 ml. de
nata líquida i vainilla ensucrada. Per decorar: perles de xocolata (o fideus),
o cireres confitades....
- Primer
farem la crema de xocolata perquè la farem en calent i la deixarem
refredar una mica. Posem la llet i la nata líquida en un cassó al foc,
quan comenci a bullir hi afegim la xocolata trossejada i la remenem bé que
quedi com una xocolata desfeta, hi afegim la mantega a daus i remenem bé.
Apartem del foc.
- Ara
fem la crema de formatge mascarpone, simplement el deixem a temperatura
ambient per poder-lo treballar millor, el posem en un bol o en un plat fondo i hi afegim primer la vainilla
ensucrada (una cullerada de postres), ho treballem bé amb una forquilla.
Hi afegim el sucre glacé i ho treballem amb la forquilla fins que quedi
tot ben barrejat. Posem aquesta crema en una mànega pastissera.
- I
ara ja anem a muntar les postres. Jo avui he fet servir unes copes però
pot fer-se en bols o gots. Primer posem una capa de xocolata (que ja la tindrem
una mica més freda). Després hi afegim una capa de la crema de mascarpone,
hi anem posant les capes de xocolata i mascarpone que vulguem. Jo amb un
parell de capes de xocolata i un parell de mascarpone ja he fet. Després
ho he decorat amb unes perles de xocolata. Ho hem de deixar reposar a la
nevera un parell o tres hores. I servim fred.
Bon profit!
|
coem les llets |
|
afegim la xocolata |
|
remenem bé fins que quedi una crema |
|
hi afegim la mantega |
|
treballem el formatge amb la vainilla ensucrada |
|
i el sucre glacé |
|
muntem les copes |
|
i decorem |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!