Arribar a casa i trobar-te un cistell de camagrocs no te preu.
Això és el que m'ha passat aquesta setmana i pensant què podria cuinar amb ells.... doncs he provat en una pizza.
El resultat ha estat sorprenent, amb els tomàquets lliguen molt bé.
Proveu de fer-la i no us en penedireu.
Ingredients
per a la massa(per una pizza gran per unes 4 persones): 250
grams de farina de força, 6 grams de llevat fresc, 12 grams d’oli d’oliva, 6
grams de sal, 125 ml. d’aigua tèbia i herbes al gust
Ingredients
per al farciment: tomàquet triturat (una llauna gran), sal, pebre, oli d’oliva,
camagrocs, tomàquets cherries, formatge mozzarel·la ratllat.
Podem
trobar la recepta més completa amb consells sobre la cocció de les pizzes i més
al post de jucuines pizza senzilla a la manera antiga
us el recomano si és de les primeres vegades que feu pizza a casa.
1. Primer anem a fer la massa de la
pizza. Diluïm el llevat en aigua tèbia (a uns 30 graus aproximadament). En un
bol aboquem la farina de força (si volem millor tamisar-la) i fem un forat al
mig on aboquem el llevat amb l’aigua. Ho treballem . Cal evitar sempre que la
sal entri en contacte directe amb el llevat per no interferir en el procés de
fermentació. Si cal hi afegim una mica més d’aigua. I en aquest punt hi podem
afegir algunes herbes picadetes. Jo avui he posat unes herbes provençals. Quan
ja veiem que podem ho comencem a treballar amb les mans dins el bol i després
continuem treballant la massa fora damunt el marbre lleugerament espolsat de
farina. Aquí és on hem de treballar la massa donant-li l’escalfor de les
nostres mans i fins obtenir una massa elàstica i suau. Ara espolsem la bola de
la massa amb farina, la tapem i la deixem reposar una hora. Estirem la bola
damunt el marbre amb farina ajudant-nos d’un rodet de fusta. Posem la massa
damunt la placa de forn (amb paper de forn va molt millor perquè no s’enganxi).
Tapem i deixem reposar una estona (una horeta). Jo avui he fet 2 pizzes més fines. He tallat
la gran i amb el sobrer he treballat una bola i l’he estès com la primera.
2. I mentre la massa reposa anem a
fer el farciment. En una paella posem salsa de tomàquet natural amb oli i sal i
pebre i herbes provençals a coure uns minuts. Jo abans he escorregut el
tomàquet per treure’n l’aigua.
3. Netegem els camagrocs, els deixem
escórrer. Els passem per la paella amb all i julivert uns 5 minuts, en traiem
el suc i els tornem a passar per la paella 5 minuts més. Reservem.
4. Netegem els cherries i els tallem
per la meitat.
5. Posem el forn a uns 250 graus de
dalt i de sota perquè es vagi escalfant. Destapem la massa i posem els
ingredients. He posat una base de salsa de tomàquet, després els cherries i els
camagrocs i finalment la mozzarella.
6. Ara enfornarem. La clau és posar
ràpidament la pizza dins el forn a màxima escalfor (250 graus) i durant uns 10
minuts aproximadament.
|
aquí tenim els camagrocs que ens han regalat |
|
amb la resta d'ingredients |
|
com sempre, diluim el llevat en aigua tebiona |
|
oli, treballem bé la massa |
|
sal |
|
i avui amb herbes, treballem bé |
|
i continuem treballant-la sobre el marbre |
|
ha de quedar flexible, compacta. l'enfarinem lleugerament i |
|
tapem amb un drap, i a reposar |
|
piquem all i julivert |
|
coem els camagrocs uns 5 minuts |
|
i traiem el suc |
|
netejo la paella |
|
ja tenim la bola doblada i |
|
estirem bé la massa |
|
tornem a posar a la paella els camagrocs 5 minuts més i reservem |
|
fem la salsa de tomàquet |
|
tenim les dues bases ben estirades, les tapem i fem reposar |
|
passada una bona estona, comencem a farcir. |
|
els colors d'aquesta pizza són preciosos |
|
afegim formatge mozarel·la |
|
i al forn ben alt, 250 graus, durant 6 o 7 minuts |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!