mousse de xocolata negra presentada en copa...
unes postres bones per sorprendre als de casa o als convidats.
Són fàcils de fer i el resultat és espectacular.
Prova-ho de fer i explica'ns-ho.
Ingredients (unes 6 copes): 250 grams de xocolata negra de
cobertura (en rajola o boletes), uns 15 grams de mantega, 3 ous mitjans, 50
grams de sucre i aigua (60ml per la xocolata i 65 ml. per la merenga). Per decorar: perles de xocolata (o fideus),
canyella en pols, ametlla a granets ...
- Posem
un cassó dins un altre més gran per coure al bany Maria, en el més gran hi
aboquem aigua fins a mitja alçada. A dins hi posem la xocolata a trossos
iguals i 60ml. d’ aigua, encenem el foc i ho anem desfent remenant-ho. Cal
vigilar molt que no sen's esquitxi d’aigua. Jo, avui, tenia dos tipus de
xocolata, una de rajola i una altra d’aquelles presentades en rodones petites, primer
he dissolt la rajola i després he afegit les rodones. Cal que quedi ben
dissolt, en acabar tindrem una xocolata cremosa i sense grumolls. Apartem
del foc i hi afegim la mantega, remenem bé i deixem que es refredi una
mica.
- Separem
rovells i clares. Muntem les clares a punt de neu
- Ara
farem la merenga. En un cassó posem a bullir 65ml d’aigua amb 50 grams de
sucre i anem remenant fent un almívar lleuger. En principi amb uns 5
minuts bullint ja n’hi ha prou. Reservem
- Afegim
a les clares muntades l’almívar amb molt de compte, anant abocant un
rajolí i batent amb unes barilles elèctriques. Quan quedi tot incorporat
ja tindrem el merengue fet.
- Barregem
els tres rovells d’ou a la xocolata
- I
en un bol gran aboquem la xocolata i el merengue i barregem amb molt
compte amb una llengua pastissera.
- Omplim
les copes i
- Les
decorem al gust. Jo he espolsat canyella en pols per sobre i he decorat
amb perles de xocolata negra i ametlla a granets.
- Desem
a la nevera un parell d’hores i servim fred.
Bon profit!
|
tots els ingredients ja mesurats |
|
coem la xocolata amb aigua al bany Maria |
|
hi afegim la resta de xocolata |
|
remenem bé |
|
hi afegim la mantega |
|
muntem les clares |
|
unes gotes de brandi (opcional) |
|
afegim l'almívar a les clares |
|
els rovells a la xocolata |
|
barregem la xocolata i la merenga amb compte |
|
omplim les copes |
|
per decorar avui: canyella en pols, ametlla en gra i xocolata |
|
i anem decorant al gust |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!