Menú

3 de set. 2014

copa de mousse de xocolata negra


mousse de xocolata negra presentada en copa...
unes postres bones per sorprendre als de casa o als convidats.
Són fàcils de fer i el resultat és espectacular.
Prova-ho de fer i explica'ns-ho.


Ingredients (unes 6 copes): 250 grams de xocolata negra de cobertura (en rajola o boletes), uns 15 grams de mantega, 3 ous mitjans, 50 grams de sucre i aigua (60ml per la xocolata i 65 ml. per la merenga).  Per decorar: perles de xocolata (o fideus), canyella en pols, ametlla a granets ...
  1. Posem un cassó dins un altre més gran per coure al bany Maria, en el més gran hi aboquem aigua fins a mitja alçada. A dins hi posem la xocolata a trossos iguals i 60ml. d’ aigua, encenem el foc i ho anem desfent remenant-ho. Cal vigilar molt que no sen's esquitxi d’aigua. Jo, avui, tenia dos tipus de xocolata, una de rajola i una altra d’aquelles presentades en rodones petites, primer he dissolt la rajola i després he afegit les rodones. Cal que quedi ben dissolt, en acabar tindrem una xocolata cremosa i sense grumolls. Apartem del foc i hi afegim la mantega, remenem bé i deixem que es refredi una mica.
  2. Separem rovells i clares. Muntem les clares a punt de neu
  3. Ara farem la merenga. En un cassó posem a bullir 65ml d’aigua amb 50 grams de sucre i anem remenant fent un almívar lleuger. En principi amb uns 5 minuts bullint ja n’hi ha prou. Reservem
  4. Afegim a les clares muntades l’almívar amb molt de compte, anant abocant un rajolí i batent amb unes barilles elèctriques. Quan quedi tot incorporat ja tindrem el merengue fet.
  5. Barregem els tres rovells d’ou a la xocolata
  6. I en un bol gran aboquem la xocolata i el merengue i barregem amb molt compte amb una llengua pastissera.
  7. Omplim les copes i
  8. Les decorem al gust. Jo he espolsat canyella en pols per sobre i he decorat amb perles de xocolata negra i ametlla a granets.
  9. Desem a la nevera un parell d’hores i servim fred.



Bon profit!


tots els ingredients ja mesurats


coem la xocolata amb aigua al bany Maria

hi afegim la resta de xocolata 

remenem bé 

hi afegim la mantega


muntem les clares


unes gotes de brandi (opcional)

afegim l'almívar a les clares

els rovells a la xocolata 


barregem la xocolata i la merenga amb compte


omplim les copes

per decorar avui: canyella en pols, ametlla en gra i xocolata

i anem decorant al gust








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!