dijous, 31 de juliol de 2014

Canalons freds de tonyina


Canalons freds???
Siiiii... Ara a l'estiu, ben fresquets i substituint la beixamel per una maionesa. Si ho fas, repetiràs!



Ingredients: 30 plaques de canalons, un got ple de maionesa (la fem casolana o 1 pot mitjà si la comprem), 5 ous dusos,  olives sense pinyol (una llauna mitjana), uns 700 grams (equivalen a unes 9 llaunetes de tonyina de 80 grams), sal i pebre i oli d’oliva.
  1. Primer de tot: bullim les plaques de canalons amb molta aigua, sal i un raig d'oli, les escorrem i les deixem estirades damunt un drap de cuina.
  2. Mentrestant bullim els ous (10 minuts en aigua bullint i posteriorment refredem ràpidament). Pelem i ratllem.
  3. En un bol hi posem maionesa, la tonyina esmicolada, trossets petits d’olives (abans en reservem algunes per la decoració)i els ous dus ratllats. Ho remenem tot bé. 
  4. Farcim cada canaló amb el farcit preparat i el tanquem.
  5. En aquest moment podem desar-los a la nevera dins d’un taper. Es poden tenir fets hores abans de servir a taula.
  6. Posem els canalons en cada plat i cobrim amb maionesa al gust i unes mitges olives per decorar.

Bon profit!

els ingredients

tallem les olives ben petites

ratllem els ous

bullim els canalons, uns 12/13 minuts

tots els ingredients petits

barregem la tonyina amb les olives

i l'ou ratllat


i la maionesa unirà la massa 


farcim cada canaló


i servim decorat amb maionesa, olives o el que vulguem.




2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!