Aquestes postres les vaig fer pensant en el meu cunyat que és celíac i no pot prendre lactosa....
o sigui, el repte era fer unes postres sense farines, ni llet, ni iogurts ...
la xocolata combina molt bé amb els fruits vermells i com que tenia melmelada de cireres és el que he afegit.
Posat en petits bols fa que sigui més fàcil menjar-ne i repetir
la xocolata combina molt bé amb els fruits vermells i com que tenia melmelada de cireres és el que he afegit.
Posat en petits bols fa que sigui més fàcil menjar-ne i repetir
Ingredients per uns 10 petits bols: 125 grams de xocolata negra (aprox. d’un 50% de cacau) o
bé de les de xocolata negra per a postres (les venen als supermercats), 3 ous , i 3 cullerades grans de sucre. I per la
capa de sobre: melmelada de cireres
1) Separem
els rovells de les clares dels ous i reservem les clares a la nevera si no hem
de treballar-les de seguida.
2) Posem
la xocolata al bany maria (dins un pot petit dins un de gran amb aigua) a
trossets o en perles fins que es desfaci, deixant el pot al foc (lent) .
3) Quan
està desfet deixem reposar una estona perquè es refredi una mica i mentre ...
4) Muntem
les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
5) Barregem
els rovells amb la xocolata batent amb energia i afegim el sucre i continuem
batent. Deixem refredar del tot
6) Afegim
les clares a punt de neu i barregem amb moooolt de compte amb una llengua
pastissera fent moviments de sota a sobre procurant que no es desinfli i
continuï amb el mateix volum.
7) Omplim
les copes o gots o bols i ho posem a la nevera a refredar un parell d’horetes
com a mínim
8) Posem
una capa de melmelada de cirera i servim decorat amb un parell de cireres
fresques i ben dolces.
fem la mousse amb aquests ingredients |
la xocolata al bany Maria |
queda una textura cremosa i brillant |
muntem les clares a punt de neu |
afegim els rovells |
i els treballem |
afegim el sucre |
ho barregem tot bé |
Quina pintaaa!!! qualsevol comença una dieta seguint el teu blog!!! XDD
ResponElimina