Menú

24 de març 2012

faves a la catalana



Ingredients:
- 1kg. de faves sense pelar per persona (o 300 grams de faves pelades)
- cansalada viada
-alls tendres i ceba tendra (si no n'hi ha, de l'altra)
- butifarra negra i butifarra blanca
- 1 copa de xerès sec
- menta
- sal i pebre i sucre
1er) pelar les faves. Posar els alls i les cebes amb aigua una estona (treiem la part llarga verda). Netejar les faves amb aigüa i escòrrer.
2n) fregir a la cassola la cansalada a daus (força oli), treure i reservar
3er) fregir les butifarres amb l'oli de la cansalada a foc lent i apartar
4rt) fregir els alls tendres i la ceba tendra tallats petits i afegir-hi la menta
5è) afegir-hi les faves, salar i ensucrar
6è)  En aquest moment apujar el foc, i abocar-hi el xerès.
7è) fregir lentament fent que surti el seu propi suc. Anar movent la cassola sense remenar les faves de dins. Al cap d'uns 10 minutets
8è) afegir-hi les butifarres  i deixar coure una hora aproximadament a poc a poc.
Anar vigilant que les faves continuïn ben hidratades i si no afegir-hi aigüa en petites quantitats.
Servir calent. Bon profit!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!